
Våre fire sosialverter inviterte alle beboerne i borettsalget til tapas-aften i kjellerstuen i blokk 3 torsdag før påske – med påmelding til 19 plasser. Sosialvert i blokk 3 er profesjonell kokk og stilte opp med 6-rettes middag av ypperste klasse! Det var satt av tre timer til middagen, men den tok over fire! Endelig kunne naboer fra alle våre blokker sette seg ned sammen, nyte de nye kjellerstuene slik et av formålene med stuene har vært: Bli kjent med naboer på tvers av blokkene, slappe av og kose seg sammen – og denne gangen også spise gourmetmat i eget borettslag – til selvkost! Hvilken kveld det ble!
Og hvilken meny!
Første rett:
Italiensk risotto med portobellosopp

Andre rett:
Reke- og kongekrabbesuppe med garnich

Tredje rett:
Chilimarinert scampi med mangosalsa, mini-salat og balsamico-sirup

Fjerde rett:
Ingefær-, lime- og soyamarinert kyllingspyd med asisatisk nudelsalat

Femte rett:
Varme cognac- og vaniljemarinerte multer med kanel-is

Brie, Chevre og Roquefortost med honningglaserte nøtter og fikenkompott

Denne kvelden er bare begynnelsen på de uante mulighetene som nå ligger foran oss: Fire sosialverter som bobler over av idéer til fellestiltak i de nye kjellerstuene – både med og uten mat! Kokken Ole Thomas Enga har forslag til mange spennende retter og mat-temaer som han ønsker å tilby beboerne fremover. Det kommer nye invitasjoner som ikke er 6-retters middag, men enklere retter og temaretter. Men flere 6-rettes kan det også bli, om folk ønsker det. Mat er sosialt og ofte sentralt når folk ønsker å samles. Prinsippet er at spleiseprisen skal være lav – mat til selvkost som de fremmøtte deler på.
Beboerne må kjenne sin besøkelsestid og benytte seg av tilbudene etter hvert som de blir slått opp på tavla. De som ikke meldte seg på 6-rettersmiddagen gikk iallfall glipp av en uforglemmelig kveld – både sosialt og gjennom matopplevelsene! Er vel unødvendig å si at alle ble stappmette.

(Alle bildene er tatt på tapaskvelden av Elin Rønnekleiv)